Wednesday, December 7, 2011

Nak amEK LEseN keTE+ MotOOo

salam..

dah lame rasenye xupdate blog...bz bz...hehe..mggu ni baru relax sikit kurang kerje..bos pun xder hooreyla aku seminggu... :)

tengah2 dok usha tempat nak buat lesen kereta dengan motor..orang lain da pakai kereta aku baru nak amek lesen...haishh..xpelah..tak terlambat lagi...cubala kumpul duit ckit-ckit dulu...

first sekali try tanye kat sedare yang ade buat kelas memandu..RM1560 kalo xsilap tapi diajar sampai luluslah...kalo gagal 10 kali pun harga tetap same..heee...tapi, xmampula..agak mahal la...

so, aku tryla search kat internet..dalam banyak-banyak tempat aku search adala satu tempat tu harganye murah..dekat gombak kalo tak silap..


Bil
Kelas
Harga Tiada L
Harga Tambah Kelas
Harga ada L
1.
Kereta (D)
RM 750
RM 580
RM 450
2.
Kereta &
Motosikal (B2 &D)
RM 950
RM 750
RM 600

3.
Motosikal (B2)
RM 400
RM 300
RM 200
4.
Motosikal (B Full)
RM 650
RM 550
RM 450
5.
Lori (E)
RM 750
-
-


tapi..dapat kurang lagi..harga tok amek lesen kereta+moto RM890... :)
Just kena g lrt gombak la untuk ke sana nanti dia akan datang amek kat sana...
rasenye memang oklah harga tu..InsyaAllah kalau xdek aral melintang awal tahun depan lehla start amek...
xpela...start plan2..baru nak menapak...lambat ckit pun xpee..muda lagi pe..hehe


okehhh..dah lame tak update rindu pulak nak update...ni nak menaip panjang berjela-jela ni..hehe..Alhamdulillah la sekarang penyakit yang kat muka ni dah beransur hilang setelah beratus-ratus duit habes...
just tinggal parut-parut je sikit..n tembam kat muka still tak boleh hilang geram jeee..time sakit mendadak je naik dari berat 46kg ke 64 kg...gilerla..sangat tak percaya..kawan2 sedare2 pun dah xcam muke aku..sodehhh aku...nak turunkan balik berat pade yang asal xmau2 gak turun payahhhh...da try xmkn nasi dlm seminggu rr still same jerr...tapi aku akan berusaha juga nak turunkan berat badan nihh...hehe..xpela xkesah dah orang ngate gemokke tembamker..masuk telinga kanan keluar telinga kiri makin difikir kan makin xsenang duduk jerr...yg gemoknye aku ape sebok2...haha...*nga geram nihh bile org nilai kte dari luaran jerrr..salahke pun aku gemok dosa yeaaaa????..huhhhh

dah dua bulan lebih gak la aku pindah dari rumah lama tuu..alaa..pindah ke depan flat vista angkasa je pun...syukur sangat...rasenye muka ni jadi sakit dulu sebab pesekitaran rumah lame kot..bila pindah dah xdek naik merah2 dah..hopefully berkekalan la sampai bile2 tak sanggup dah nak tahan sakit...tapi xla 100% salahkan persekitaran rumah lame tu mungkin juga sbb xjage makan kot..apepun..bersyukur sangat bila dah sembuh..kadang2 naik gak gatal2..semalam baru je g klinik lagi..naik gatal pulak habes rm50..naseblah ade pruntukan g klinik kat tmpat keje ni lehla claim balik...hehe



nak citer tentang kawen nihh..hehe bukan aku yg kawen member2 rapat aku yg kawen...start 21hb lepas cousin aku kawen (khairil or name glamournye yeye) , same time gn akak housemate rumah lame(kak zhu)....
next weeknye kwn 1 sekolah rendah lak kawen (ali namenye ),,,
neek weeknye lagi my best friends same2 kaki lepak time kecik2 dulu (asmahani/mahan)..
mggu depan ni kawan time satu sekolah form 6, cik Murni Miswan..hehe tapi sorry murni xdapet nak datangla..da tiap2 mggu balik kampung nihhh...
oppsss..lupe..bulan 11 lepas sorang my best2 friends gak akad nikah..majlisnye 24/02/12 kalo aku xsilap...sape lagi kalo bukan NORAaina dawana...
sehari lepas majlis kenduri aina kawen , ade kawan satu sekolah rendah pun buat majlis perkahwinan (azie/name glamournye kejek)...hehe..InsyaAllah kalo xdek aral melintang aku datangla yea.. :)


huhhh...ade sape2 lagi nak isi jadual???hehe..anyway..thanks to all of you..hope you all heppy and smile2 selalu cepat2la nimang anak yeaa...hehe
aku?????hahaa...ntahla..lambatttttt lagi..dalam 4/5 tahun lagi kot..baru nak menapak duit pun xdek lagi hidup pun xstabil lagi...
kat bawah ni adela beberapa gamboo yg aku snap sendiri dan aku copy dari album kawen komee..hehe..jgn mare...kome semua sweet2 comei2 lawoo2...



 
gamboo ni mase aina nak g akad nikah.. :)


 ni gamboo my cousin+my jiran kawen..red colour youuu...
tahniah Erail... :)
ni pulak gmboo housemate rumh lame..kak zhu yg comel..tahniah.. :)

ni..my best friend...mahan...tapi cedihla tak dapat nak begambo gn pengantin..apepun tahniah mahan... :)


bestnye nengok orang kawen...hehe..aku juga yang lambat..hehe..ape boleh buat jodoh tak sampai lagi...InsyaAllah adela akan datang... :) sekarang ni bina hidup dulu..da stabil nanti baru fikir kawen wokehhh...



1 comment:

  1. pergh....c.t ko ble lg?sedih..xthu aina dh nikah...=(

    ReplyDelete